Публічні консультації у форматі "майстерня майбутнього"

Новини

Сьогодні зі студентами першого набору магістерської програми "Комунікації в демократичному врядуванні" (спільний проект Києво-Могилянська школа врядування та Університету Індіана Блумінгтон, США) організували публічні консультації у форматі "майстерня майбутнього". 

Колись наприкінці 2019 році ми (Департамент інформації та взаємодії з громадськістю Секретаріату КМУ) спільно з партнерами вперше в Україні випробували "майстерню майбутнього" для публічних консультацій органів влади - http://bit.ly/3qh7zCA. Було багато яскравих вражень Volodymyr Kebalo, Алексей Коваленко, Olesya Arkhypska, Maksym Latsyba, Polina Nyukhina, Наталия Чорногуб, Ольга Гвоздік, Yuliya Zherlitsyna, Nataliia Manushkina пам’ятаєте 😉? Рада, що наш приклад пізніше став зразком для декількох облдержадміністрацій і навіть громадського сектору - Українського форуму благодійників - http://bit.ly/3efNo5O.

Вважаю, що для магістрів публічного управління та адміністрування також важливо знати більше про неформалізовані формати обговорень (а не лише практику електронних консультацій чи формалізованих круглих столів). Також класно дати їм можливість повноцінно відчути себе учасниками і навіть модераторами таких обговорень. Сподіваюся, у майбутньому хтось з них, працюючи в органі влади, зробить внесок в урізноманітнення форматів публічних консультацій в Україні 🙂

Тема «майстерні майбутнього», крім того, дозволила нам додатково обговорити в рамках курсу «Взаємодія уряду, бізнесу та громадянського суспільства» питання створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства в Україні.

За дебют у ролі модераторів-ноуттейкерів у нашій майстерні майбутнього дякую Polina Sydorchuk та @Софія Перфільєва, за активну участь та висловлені думки – Volodymyr Birulia Olha Hetmanets Stanislav Hrechka Софія Забуга @Наталія Захаревич Olena Kovalska @Юлія Розенберг Artem Khalimovskiy @Валентин Семчук Dasha Cherkasenko

Надрукувати