Стартує проєкт “Професійний розвиток ветеранів для роботи на посадах державної служби та служби в ОМС”

ГО "Школа врядування" оголошує про старт проєкту підвищення конкурентоспроможності ветеранів та ветеранок на ринку праці при проходженні конкурсного відбору на посади державної служби та служби в органах місцевого самоврядування. Необхідну грантову підтримку організація отримала від Програми реінтеграції ветеранів IREX.

Проєкт має на меті створити та впровадити сертифікатну програму підвищення кваліфікації для ветеранів та ветеранок, які прагнуть пов’язати свою професійну кар’єру з державною службою та місцевим самоврядуванням.

За даними соціологічного дослідження, проведеного КМІС на замовлення IREX, від 40% до 52% опитаних ветеранів відчували труднощі при працевлаштуванні. При цьому 61% ветеранів готові отримувати допомогу в розвитку професійної кар’єри.

Планується, що участь у навчанні візьмуть 50 ветеранів та ветеранок з України, які будуть відібрані на конкурсних засадах у січні 2023 року. По завершенні сертифікатної програми, вони отримають відповідні знання, навички та компетентності для успішного проходження конкурсів та подальшої роботи в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Існує проблема недостатнього рівня підготовки ветеранів для працевлаштування на посади державної служби та в органах місцевого самоврядування. Наші ветерани і ветеранки мають великий потенціал для розвитку, мотивацію та відповідальність. Це найбільш вмотивовані та доброчесні люди, які можуть приносити користь державі і громадам. Наша місія допомогти їм зробити перший крок у сферу суспільного врядування. Ми дуже вдячні Програмі реінтеграції ветеранів IREX за підтримку створення нових освітніх можливостей для ветеранів, – зазначив керівник проєкту, виконавчий директор ГО «Школа врядування» Павло Булгак.

Для цього спільно із Києво-Могилянською школою врядування імені Андрія Мелешевича буде адаптована та впроваджено сертифікатну програму підвищення кваліфікації для ветеранів, які хочуть пов’язати свою професійну кар’єру з належним урядуванням.

"Навчання за такою програмою із залученням фахових тренерів-викладачів сприятиме розвитку професійних компетентностей та навичок наших ветеранів і ветеранок. Отримані знання суттєво підвищать їх конкурентоспроможність під час проходження конкурсного відбору на посади державної служби та посади в органах місцевого самоврядування", - підкреслив Валерій Тертичка, Києво-Могилянська школа врядування імені Андрія Мелешевича.

Працюємо задля перемоги та відновлення України!

Слідкуйте за оновленнями на наших сторінках у соціальних мережах:
ГО “Школа врядування” https://bit.ly/3FO8c1u
КMSGov: https://www.facebook.com/KMSgov

 

ОПИС 
загальної сертифікатної програми підвищення кваліфікації для ветеранів та ветеранок
"Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення"

 

Проєкт " Професійний розвиток ветеранів для роботи на посадах державної служби та служби в ОМС" реалізується ГО "Школа врядування" на базі Києво-Могилянської школи врядування імені Андрія Мелешевича Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Це стало можливим завдяки Програмі реінтеграції ветеранів, яку реалізує IREX, за підтримки Державного департаменту США.
Вміст є виключно відповідальністю ГО "Школа врядування" і не обов'язково відображає погляди Державного департаменту США та IREX.

 


Надрукувати