Навчальна (екскурсійна, дослідницька) практика Бакалаврська програма «Суспільне і приватне врядування»

Запланувавши навчальну (екскурсійну, дослідницьку) практику для бакалаврів програми «Суспільне і приватне врядування», ми зіткнулись з обмеженнями відвідувати органи влади в умовах воєнного стану. Тож чимало зустрічей ми проводили в онлайн чи змішаному форматі. Зустрілись з представниками органів влади, науковцями, волонтерами, випускниками кафедри, ознайомились з діяльністю державних та приватних установ, подискутували, поставили запитання та отримали відповіді.

 

Корвін-Піотровський Антон Олексійович – науковець, археолог, громадський діяч, наголосив на проблемах, що виникли з охороною культурної спадщини після 24 лютого 2023, ознайомив з діяльністю Інституту археології НАН України та участю у Всеукраїнській громадській організації «Спілка археологів України».

Фрей Марія В’ячеславівна – членкиня правління Суспільного мовлення, розповіла про становлення та розвиток Суспільного мовлення в Україні, роль медіа після 24 лютого 2022 року. Вона зазначила, що засоби масової інформації є найважливішими інструментами свободи слова в публічній сфері. Медіа формують громадську думку, висвітлюють проблеми та цінності, надають можливості для громадян брати участь у розробці і прийнятті рішень.

 

Булгак Павло Володимирович – радник гуманітарного напряму та комунікатор з медіа Віце-спікерки Верховної Ради України IX скликання, окреслив головні напрями роботи Верховної Ради України в умовах дії воєнного стану, розповів про співпрацю з міжнародними організаціями, про діяльність Апарату Верховної Ради України, про можливості участі студентів у програмі стажування в Дослідницькій службі Верховної Ради України.

 

Гнатків Василь Іванович – Co-founder у Благодійний фонд «Заново» розповів студентам про свою волонтерську діяльність у Благодійному фонді «Заново», що розпочав діяти у березні 2022 року.

 


 

Кудіна Аліна Петрівна – ознайомила з діяльністю посольства Японії в Україні – 在ウクライナ日本国大使館, допомогу Україні, дипломатичні протоколи, поділилась можливостями навчання в університеті Каназава (Японія). 

Зубов Максим Олександрович розповів про формування та реалізацію державної політики у справах ветеранів членів їх родин, вдів і сиріт, про діяльність розвитку Міністерство у справах ветеранів, візія якого полягає у «Забезпечувати надання державних сервісів відповідно до потреб ветеранів і членів їх сімей, а також створювати умови для сталого всебічного розвитку та соціалізації ветеранів, дотримуючись найвищих стандартів професіоналізму, поваги, співпереживання, відданості та системності», ознайомив з проєктом Національного військового меморіального кладовища для вшанування памʼяті загиблих захисників.

Новицька Тетяна Андріївна – бізнес-тренер, бізнес-коуч, провела тренінг у Центр стресостійкості Києва, познайомила з Ізраїльськими практиками першої психологічної допомоги (ППД), навчила, як управляти своїм станом під час травматичних подій та надавати психологічну допомогу собі та іншим.

Хандога Наталія Вікторівна – заступниця керівника Управління з питань ґендерної рівності КМДА поспілкувалась зі студентами спеціальності “Публічне управління та адміністрування”, наголосила на важливості гендерної рівності в суспільстві та необхідності впровадження гендерно орієнтованого бюджетування.

 


Коробчинська Наталія Валеріївна – начальник Комунального закладу «Інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» Департаменту охорони здоровʼя Вінницької міської ради розповіла про успіхи діяльності Комунального закладу та міської ради міста Вінниця.

 


Відвідали Музейно-виставковий центр Музею історії міста Києва. Museum of Kyiv. Ознайомились з виставковим проєктом «Made in Kyiv. Археологія повсякдення» присвячений середньовічному місту. 

Завершили практику виступами студентів з доповідями та презентаціями на науково-методологічному семінарі «Практика творення суспільної політики, врядування і комунікації в умовах воєнного стану і післявоєнного відновлення».

 


Print